O meni

Mobirise

O Jabučici

Lijep pozdrav! Ja sam Selma, magistra sam farmacije i specijalista nutricionizma. Kroz svoj rad sa pacijentima u apoteci često sam bila u prilici da vidim kako neadekvatna ishrana može biti barijera poboljšanju zdravstvenog stanja osobe. Želja mi je bila da pacijentima budem od pomoći ne samo u razumijevanju njihovog zdravstvenog stanja i pravilnog korištenja terapije i suplemenata, nego da im također ukažem na to da modifikacijom prehrane, na vrlo jednostavan i njima najprihvatljviji način, mogu uveliko doprinijeti poboljšanju svog zdravlja i kvaliteta života. Ta želja me je ponukala da završim specijalistički studij nutricionizma na Sveučilištu u Osijeku - jedinom specijalističkom studiju nutricionizma u Hrvatskoj, te da osnujem Jabučicu kao prvo nutricionističko-farmaceutsko savjetovalište u BiH.

Mobirise

mr. ph. Selma Gurda,
univ. spec. nutr.

Edukacija i radno iskustvo:
- 2007. godine sam diplomirala na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu
- 2007 – 2008. godine sam radila u veledrogeriji MGM Farm
- 2008 – 2019. godine sam radila na poziciji magistra farmacije i odgovorne osobe u dvije privatne apoteke
- Od 2019. godine radim u kompaniji Sarajevofarm, trenutno u funkciji odgovorne osobe za promet lijekova na veliko
- 2021. godine sam završila specijalistički studij nutricionizma na Sveučilištu u Osijeku, odbranivši specijalistički rad na temu suplementacije trudnica na području BiH.
Kontinuiranu edukaciju na polju struke sam ostvarivala kroz različite simpozije, među kojima mi je najdraža anualna Plivina Ljetna škola kliničke farmacije. Autorica sam nekolicine tekstova u stručnom časopisu za farmaceutske i zdravstvene radnike “Vaša apoteka”. Edukator sam u oblasti ishrane trudnica i stalni predavač „Male online škole za trudnice“. 

Možemo li pomoći?

Naše savjetovalište namijenjeno je svima onima koji žele promijeniti postojeće prehrambene navike, ublažiti ili otkloniti zdravstvene tegobe uzrokovane neadekvatnom prehranom, potpomoći terapiju ili tretman (hroničnih) oboljenja odgovarajućom ishranom ili regulisati tjelesnu težinu.

061 783 785  |  061 783 767  |  info@jabucica.ba
© Copyright 2022 Jabučica

Created with ‌

Mobirise